Id kategorii - 0
Itemid - 315
view - category
id - 83
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/wiosna
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Wiosna

Wiosenne śniadanie

Wiosna to pora roku o największym dynamizmie przemian zarówno w świecie przyrody, jak i organizmie ludzkim. Piszemy o tym, jak powinno wyglądać wiosenne śniadanie, aby jak najlepiej odżywiało rozwijający się organizm dziecka i aby w jak największym stopniu było dostosowane do jego potrzeb o tej porze roku.


Przykładowe zestawy i przepisy:

pasek_sniadanie

Czytaj więcej...

 

Wiosenne obiady

Wiosną z prawdziwą radością witamy oczekiwane z utęsknieniem świeże warzywa i owoce sezonowe. Począwszy od zieleniny – pietruszki, rzeżuchy, szczypioru – hodowanej na parapecie w pierwszych, nieśmiałych promieniach słońca, po młodą włoszczyznę, ziemniaki i truskawki! Nasze obiady z dnia na dzień stają się coraz bardziej kolorowe i urozmaicone...


Przykładowe zestawy i przepisy:

pasek_obiad

Czytaj więcej...

 

Wiosenne kolacje

Wczesną wiosną – jeszcze mało się różni od zimowej – dbamy o to, by była ciepła, niezbyt obfita i spożyta o określonej porze. Stopniowo jednak urozmaicamy wiosenne dania kolacyjne, tak jak śniadania i obiady, zielonymi dodatkami, a warzywa i owoce z poprzedniego sezonu zastępujemy nowalijkami.


Przykładowe zestawy i przepisy:

pasek_kolacja

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!