Id kategorii - 0
Itemid - 318
view - category
id - 86
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/zima
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Zima

Śniadania na śniegi

Hu, hu, ha, zima nie musi być zła. Pod warunkiem, że w czasie mroźnych dni będziemy się dobrze odżywiać. Podstawą udanego dnia jest oczywiście śniadanie. Warto zjeść je przed wyjściem z domu i dbać, by było ciepłe. Kolejne posiłki też powinny być starannie przygotowane lub dobrane.


Przykładowe zestawy:

pasek_sniadanie_mix

Czytaj więcej...

 

Obiady na mrozy

Gdy wracamy zmarznięci do domu, dobrym sposobem na rozgrzanie się jest spałaszowanie gorącej zupy. Na zimę proponujemy te pożywne i tradycyjnie polskie – wśród nich: krupnik, rosół, grzybową. Równie rozgrzewające są drugie dania. Pozwólmy sobie na eksperymenty i odkrywanie bogactwa kasz, ryb i surówek...


Przykładowe zestawy:

pasek_obiad

Czytaj więcej...

 

Lekka kolacja na zimowy sen

Kolacja kojarzy nam się z kanapkami, ale to się może zmienić. Dla zmarzluchów mamy przepisy na cieplutkie zapiekanki z warzyw i pełnoziarnistego pieczywa. Natomiast dla tych, którzy nie mają ochoty na kolejny ciepły posiłek, też znajdzie się coś na ząb. Wieczorem nie możemy się przejadać. Ostatni posiłek można zjeść na 2-3 godziny przed snem. Zimowe bon appétit!


Przykładowe zestawy:

pasek_kolacja

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!