Id kategorii - 190 Itemid - 420 view - article id - 1088 referer - uri - /menu-na-codzie-314/zima/przykadowe-zestawy-i-przepisy-kolacje/1088-zestaw-1375
Umyj brukselkę, obierz ze zwiędłych liści. Rozpuść masło na patelni i smaż brukselki przez 7-8 minut, powinny się zarumienić. Dolej wodę i duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw do smaku. Podawaj z jogurtem, możesz wymieszać z nim brukselki lub każdą oddzielnie maczać.
Kanapka z szynką i mozzarellą
bułka pełnoziarnista
1 łyżeczka masła
2 plastry szynki z indyka
2 plastry mozzarelli
6 liści rukoli
2 plastry pomidora
oregano, bazylia
Bułkę przekrój na pół, posmaruj obie połówki masłem, ułóż na nich liście rukoli, następnie szynkę, ser i pomidory. Posyp gotowe kanapki oregano i bazylią.