Id kategorii - 191
Itemid - 421
view - article
id - 1101
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/zima/przykadowe-przepisy-kolacje/1101-papryka-nadziewana-misem-przepis-na-2-porcje
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Papryka nadziewana mięsem

kolacja_papryka_faszerowana_miesemPapryka nadziewana mięsem 

Składniki:

  • 2 duże papryki żółte
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki startego sera żółtego (40 g)
  • 6 łyżek mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • Ząbek czosnku
  • Pieprz, majeranek

Mięso wymieszaj z jajkiem i posiekaną drobno cebulą. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój je w kostkę, czosnek zgnieć w prasce. Pomidory, czosnek, ser wymieszaj i połącz z masą mięsną. Dopraw do smaku. Odkrój wierzch papryki, oczyść ją z nasion. Nafaszeruj paprykę przygotowanym farszem. Piecz w 160°C ok. 40 minut.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!