Gdy wracamy zmarznięci do domu, dobrym sposobem na rozgrzanie się jest spałaszowanie gorącej zupy. Na zimę proponujemy te pożywne i tradycyjnie polskie – wśród nich: krupnik, rosół, grzybową. Równie rozgrzewające są drugie dania. Pozwólmy sobie na eksperymenty i odkrywanie bogactwa kasz, ryb i surówek...
Przykładowe zestawy:
Gdy wracamy zmarznięci do domu, dobrym sposobem na rozgrzanie się jest spałaszowanie gorącej zupy. Na zimę proponujemy te pożywne i tradycyjnie polskie – wśród nich: krupnik, rosół, grzybową.
Równie rozgrzewające są drugie dania. Pozwólmy sobie na eksperymenty i odkrywanie bogactwa kasz, ryb i surówek. Drugie danie jest najbardziej kalorycznym posiłkiem w ciągu dnia, ale nie musi być ciężkie i tłuste. Nasze przepisy opierają się na kaszach, chudym mięsie, rybach i oczywiście warzywach. Nie zapomnieliśmy również o ziemniakach. Ale uwaga! – takich bez tłuszczu. Zamiast niego można posypać je koperkiem, pietruszką lub oblać sosem z mięs czy ryb.
Wiadomo, że warzywa są produktami sezonowymi i nie wszystkie można przechować do zimy, a w sklepach mogą być drogie. Nasze propozycje na pożywne surówki są oparte na warzywach kiszonych, a także korzeniowych, takich jak buraki, marchewki, selery.