Id kategorii - 172
Itemid - 338
view - article
id - 759
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/lato/przykadowe-drugie-dania-obiady/759-naleniki-z-serem-i-sosem-truskawkowym
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Naleśniki z serem i sosem truskawkowym

obiad_nalesniki_z_serem_i_sosem_truskawkowymNaleśniki z serem i sosem truskawkowym

Składniki na ciasto naleśnikowe:

  • 1 szklanki  mąki orkiszowej
  • ½ szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • ½ szklanki wody
  • szczypta soli

Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem, wodą, osolić. Usmaż na beztłuszczowej patelni placki naleśnikowe.                                                                          

Składniki na nadzienie:

  • ½ kg twarożku naturalnego
  • 2 jaja
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki rodzynek

Przygotuj nadzienie twarożkowe: ubij na parze jajka z miodem i cukrem waniliowym. Dodaj rodzynki, wymieszaj. Przekładaj nadzieniem naleśniki i obsmaż z obu stron.

Składniki na sos:

  • 1 szklanki jogurtu
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 szklanki truskawek

 Polej sosem truskawkowym (truskawki zmiksuj z jogurtem i śmietaną).

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!