Id kategorii - 172
Itemid - 338
view - article
id - 756
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/lato/przykadowe-drugie-dania-obiady/756-nadziewane-bakaany
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Nadziewane bakłażany

obiad_nadziewane_baklazanyNadziewane bakłażany

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 5 pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka zmielonych pestek z dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka
  • 2 łyżki ostrego miękkiego serka
  • sól, pieprz, papryka, zmielone ziele angielskie
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny

    Bakłażany przetnij wzdłuż i wydrąż. Posyp solą i odstawić na 30 minut. Cebule zeszklij na oliwie, a następnie dodaj pomidory obrane ze skórki i pokrojone, posiekany czosnek, pokrojone w kostkę: miąższ bakłażana i paprykę. Duś około 15 minut. Dodaj serek, natkę pietruszki, sok z cytryny i przyprawy. Napełnij bakłażany i piecz pod przykryciem około 40minut.

    Kalkulator zdrowia dziecka

    Kalkulator zdrowia dziecka

    Diety w rytmie fit
    Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!