Id kategorii - 176 Itemid - 406 view - article id - 967 referer - uri - /menu-na-codzie-314/jesie/przykadowe-zestawy-i-przepisy-niadania/967-zestaw-2339
Warzywa umyj i pokrój w plastry lub cząstki. Bułkę przekrój na pół (nie do końca) i posmaruj masłem, na obu połowach połóż schab, na jednej na schab połóż ser żółty i podgrzej w piekarniku lub opiekaczu. Włóż do kanapki warzywa. Kanapkę możesz posypać przyprawami według uznania (np. pieprz, bazylia).
Warzywa gotowane na parze w sosie czosnkowym
1 marchewka
garść fasolki szparagowej
50 g brokułów
50 g kalafior
½ kubeczka gęstego jogurtu
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
bazylia
oregano
Do jogurtu wgnieć czosnek i dodaj przyprawy, dobrze wymieszaj. Pokrojone warzywa gotuj na parze, aż zmiękną, przełóż do pojemnika i zalej sosem.