Id kategorii - 180 Itemid - 411 view - article id - 1004 referer - uri - /menu-na-codzie-314/jesie/przykadowe-drugie-dania-obiady/1004-naleniki-z-otrbami-ze-szpinakiem
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)
Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Składniki na farsz:
450 g szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietanki 30%
1/3 opakowania sera typu feta
Gałka muszkatołowa
Zioła prowansalskie
Bazylia
Pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
Farsz najlepiej przygotuj na patelni ( nadmiar wody najszybciej odparuje). Zgnieciony czosnek zeszklij na oliwie i dodaj łyżkę śmietanki, wrzuć szpinak, co jakiś czas mieszaj. Gdy szpinak się rozmrozi dodaj łyżeczkę gałki i ser feta, duś aż nadmiar wody odparuje i farsz będzię ścisły, pod koniec duszenia dodaj zioła i bazylię.