Id kategorii - 68
Itemid - 83
view - category
id - 233
referer -
uri - /nasi-eksperci
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Nasi eksperci

Dr inż. Danuta Gajewska

Gajewska_DanutaSpecjalista w dziedzinie żywienia człowieka  i dietetyki. Od wielu lat związana z Katedrą Dietetyki SGGW, w której pracuje jako adiunkt. Posiada wieloletnie doświadczenie z zakresu poradnictwa dietetycznego współpracując z medycznymi poradniami specjalistycznymi w dziedzinie gastroenterologii, nefrologii i nadciśnienia tętniczego. Konsultant programów edukacyjnych w zakresie profilaktyki i dietoterapii otyłości, skierowanych do młodzieży i osób dorosłych oraz programów dotyczących dietoterapii chorób układu sercowo-naczyniowego. Promotor wielu prac magisterskich i inżynierskich w zakresie żywienia człowieka i dietetyki. Aktywnie działa na rzecz rozwoju dietetyki i podniesienia rangi zawodu dietetyka w Polsce i Europie. Prezes Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Dietetyki obecnej kadencji.

 

Mgr inż. Sylwia Gudej

Gudej_SylwiaDietetyk, żywieniowiec. Doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. W czasie studiów prowadziła badania naukowe na temat żywienia dzieci oraz pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek. Zajmowała się również edukacją żywieniową pacjentów z cukrzycą oraz nadciśnieniem tętniczym. Doświadczenie zawodowe w zakresie poradnictwa dietetycznego zdobyła podczas licznych praktyk w Poradni Dietetycznej SGGW oraz w warszawskich placówkach medycznych, m.in. w Centrum Zdrowia Dziecka i Centralnym Szpitalu Klinicznym na Banacha.

 

Mgr inż. Ewelina Pałkowska

Palkowska_EwelinaSpecjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyki. Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.Doświadczenie w pracy dietetyka zdobyła podczas praktyk w m.in.: Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu i Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ulicy Banacha w Warszawie. Owocem współpracy ze specjalistami z Kliniki Kardiologii i Chorób Wewnętrznych Wojskowego Instytutu Medycznego jest praca dyplomowa pt.: „Wykorzystanie diety ubogoenergetycznej o zmodyfikowanym składzie puli kwasów tłuszczowych w terapii zespołu metabolicznego”. Pracuje w Poradni Dietetyczno-Żywieniowej Katedry Dietetyki SGGW. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.Od 2010 doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.

 

button_wybierzdiete

button_policzbmi

ciekawostki_button