Id kategorii - 68
Itemid - 83
view - category
id - 233
referer -
uri - /nasi-eksperci
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobaczBrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Nasi eksperci

Dr inż. Danuta Gajewska

Gajewska_DanutaSpecjalista w dziedzinie żywienia człowieka  i dietetyki. Od wielu lat związana z Katedrą Dietetyki SGGW, w której pracuje jako adiunkt. Posiada wieloletnie doświadczenie z zakresu poradnictwa dietetycznego współpracując z medycznymi poradniami specjalistycznymi w dziedzinie gastroenterologii, nefrologii i nadciśnienia tętniczego. Konsultant programów edukacyjnych w zakresie profilaktyki i dietoterapii otyłości, skierowanych do młodzieży i osób dorosłych oraz programów dotyczących dietoterapii chorób układu sercowo-naczyniowego. Promotor wielu prac magisterskich i inżynierskich w zakresie żywienia człowieka i dietetyki. Aktywnie działa na rzecz rozwoju dietetyki i podniesienia rangi zawodu dietetyka w Polsce i Europie. Prezes Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Dietetyki obecnej kadencji.

 

Mgr inż. Sylwia Gudej

Gudej_SylwiaDietetyk, żywieniowiec. Doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. W czasie studiów prowadziła badania naukowe na temat żywienia dzieci oraz pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek. Zajmowała się również edukacją żywieniową pacjentów z cukrzycą oraz nadciśnieniem tętniczym. Doświadczenie zawodowe w zakresie poradnictwa dietetycznego zdobyła podczas licznych praktyk w Poradni Dietetycznej SGGW oraz w warszawskich placówkach medycznych, m.in. w Centrum Zdrowia Dziecka i Centralnym Szpitalu Klinicznym na Banacha.

 

Mgr inż. Ewelina Pałkowska

Palkowska_EwelinaSpecjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyki. Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.Doświadczenie w pracy dietetyka zdobyła podczas praktyk w m.in.: Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu i Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ulicy Banacha w Warszawie. Owocem współpracy ze specjalistami z Kliniki Kardiologii i Chorób Wewnętrznych Wojskowego Instytutu Medycznego jest praca dyplomowa pt.: „Wykorzystanie diety ubogoenergetycznej o zmodyfikowanym składzie puli kwasów tłuszczowych w terapii zespołu metabolicznego”. Pracuje w Poradni Dietetyczno-Żywieniowej Katedry Dietetyki SGGW. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.Od 2010 doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.

 

button_wybierzdiete

button_policzbmi

ciekawostki_button