Id kategorii - 357 Itemid - 0 view - article id - 2365:naleniki-ze-szparagami referer - uri - /component/content/article/357-wyszukiwarka-przepisow/niadania-na-wynos-czerwiec/2365-naleniki-ze-szparagami
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)
Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Nadzienie:
ok. 20 szparagów
150 g sera ricotta (lub innego białego, kremowego sera)
100 g kukurydzy
1 mała puszka tuńczyka
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
Tuńczyka z puszki rozgnieć widelcem, dodaj ricottę i jogurt i wymieszaj na gładką masę. Dodaj odsączoną kukurydzę, dopraw solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekany czosnek i oczyszczone szparagi, smażyć na małym ogniu przez ok. 25-30 minut, aż szparagi zmiękną. Na każdy naleśnik nakładać farsz i 2-3 szparagi.