Id kategorii - 356
Itemid - 0
view - article
id - 2344:humus
referer -
uri - /component/content/article/356-wyszukiwarka-przepisow/niadania-na-wynos-maj/2344-humus
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Humus

drugie_sniadanie_t_02_02_placki_czapati_humus_seler_naciowy_herbataHumus

Składniki na 22 łyżki:

  • Puszka cieciorki (grochu włoskiego)
  • Łyżka pasty sezamowej tahini (w sklepach ze zdrową żywnością)
  • Ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z ½ cytryny

Cieciorkę osącz na sicie, zachowując zalewę w osobnym naczyniu. Wrzuć do malaksera: groch, obrany ząbek czosnku, łyżkę pasty sezamowej, oliwę i sok z ½ cytryny. Miksuj do uzyskania gładkiej pasty. Doskonała do chleba i jako dip do surowych warzyw.

Zobacz ten przepis w zestawie śniadaniowym!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!