Id kategorii - 353
Itemid - 0
view - article
id - 2175:naleniki-z-kuskusem-i-kiekami807
referer -
uri - /component/content/article/353-wyszukiwarka-przepisow/niadania-luty/2175-naleniki-z-kuskusem-i-kiekami807
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Naleśniki z kuskusem i kiełkami

drugie_sniadanie_t_04_01_nalesnik_rzodkiewki_herbataNaleśniki z kuskusem i kiełkami

Składniki na 4 porcje:

Ciasto:

  • 4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
  • 2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • 1 jajo
  • ½ łyżki oleju
  • 4 łyżki otrębów
  • ½ szklanki mleka 0,5% tł.
  • ½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)

Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Farsz:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g rodzynek
  • 1/3 szklanki kiełków rzodkiewki
  • 1/3 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 2 łyżki miodu

Ugotowany kuskus wymieszaj z namoczonymi rodzynkami, oliwą i kiełkami. Dodaj miód i przyprawę 5 smaków. Wszystko wymieszaj i nałóż na naleśniki. Zwiń w rulony. Możesz odciąć nierówne końce rulonów tak, aby widać było nadzienie.

Zobacz ten przepis w zestawie śniadaniowym!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!