Id kategorii - 353
Itemid - 0
view - article
id - 2162:muffiny-z-suszon-liwk-i-jabkiem
referer -
uri - /component/content/article/353-wyszukiwarka-przepisow/niadania-luty/2162-muffiny-z-suszon-liwk-i-jabkiem
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Muffiny z suszoną śliwką i jabłkiem

drugie_sniadanie_t_02_03_muffin_seler_naciowy_papryka_winogrona_wodaMuffiny z suszoną śliwką i jabłkiem

Składniki na 12 sztuk:

  • 1 szklanka mąki
  • ½ szklanki otrąb pszennych
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki przyprawy korzennej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szklanka suszonych śliwek kalifornijskich
  • 1 jabłko
  • ½ szklanki maślanki
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 2 jajka

Jabłko zetrzyj na grubych oczkach tarki. Śliwki posiekaj. Mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę korzenną oraz kakao wymieszaj. W osobnej misce połącz jajka z maślanką i olejem, następnie dodaj jabłko i śliwki. Suche składniki wsyp do mokrych i szybko wymieszaj, tak aby składniki się połączyły. Gotowe ciasto nałóż do papilotek i włóż je do formy na muffiny. Posyp je z wierzchu płatkami migdałowymi i cukrem. Piecz w temperaturze 200°C około 20 minut.

Zobacz ten przepis w zestawie śniadaniowym!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!