Id kategorii - 352 Itemid - 0 view - article id - 2200:krokiety-z-kapust-i-grzybami827 referer - uri - /component/content/article/352-wyszukiwarka-przepisow/od-wita-boe-narodzenie/2200-krokiety-z-kapust-i-grzybami827
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)
Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor. Kapustę wypłucz pod bieżącą wodą, zalej woda i zagotuj. Podczas gotowania sprawdzaj czy nie jest zbyt kwaśna. Jeśli tak, to odlej wodę, dolej świeżej i jeszcze raz zagotuj. Gdy kapusta będzie już miękka, odlej wodę i pozostaw ją do wystygnięcia. Grzyby obierz i opłucz. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone w grzyby, posól i dopraw pieprzem. Wszystko razem podduś. Ostudź. Kapustę dokładniej odciśnij z wody. Zmiel w maszynce do mięsa. Podobnie zrób z grzybami. Wszystko wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem. Naleśniki napełnij farszem i zwiń jak na krokiety. Podawaj podgrzane np. w piekarniku. Najlepiej smakują z czerwonym barszczem.