Id kategorii - 351
Itemid - 0
view - article
id - 2181:jajka-faszerowane-awokado-i-kiekami808
referer -
uri - /component/content/article/351-wyszukiwarka-przepisow/od-wita-wielkanoc/2181-jajka-faszerowane-awokado-i-kiekami808
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Jajka faszerowane z awokado i kiełkami

wielkanoc_jaja_z_awokado_i_kielkamiJajka faszerowane jajkami i kiełkami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • sól
  • pieprz
  • kiełki lucerny lub rzeżuchy,
  • kilka orzechów włoskich

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Przekrój je wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i przetrzyj je z posiekanym awokado oraz jogurtem naturalnym. Ogórka posiekaj i wymieszaj z masą, natką, sokiem z cytryny. Dopraw do smaku. Połówki jajek napełnij farszem. Na każdej jajko nałóż gniazdko kiełków i kawałki orzechów.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!