ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Środa
Sałatka z rukolą i gruszką
Składniki na 5 porcji:
Na rukoli ułóż posiekane orzechy i pokruszony ser pleśniowy. Z gruszek wykrój gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę, dodaj do sałatki. Przygotuj sos z oliwy, soku z cytryny, miodu i przypraw. Zalej sałatkę.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
274
Węglowodany
g
30,0
Białko
6,2
Tłuszcz
16,6
Błonnik pokarmowy
5,2
Posiłek bogaty w:
białko
wapń, magnez, cynk, miedź
witaminę A, E, B2, B12, foliany i C
Posiłek ubogi w:
cholesterol
sód