ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Wtorek
Sałatka z rukoli i suszonych pomidorów
Składniki na 6 porcji:
Rukolę umyj, pomidory odsącz z oliwy i pokrój na drobniejsze kawałki. Kuleczki mozzarelli ułóż na rukoli, dodaj pomidory. Zalej sosem z oliwy i octu. Podawaj z grzankami pełnoziarnistymi.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
265
Węglowodany
g
37,8
Białko
9,3
Tłuszcz
10,9
Błonnik pokarmowy
5,3
Posiłek bogaty w:
białko
potas, wapń, magnez, cynk, żelazo, miedź
witaminę A, E, B1, B2, PP, B6, B12 i C
Posiłek ubogi w:
cholesterol