ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Wtorek
Pasta z makreli Składniki na 8 porcji:
Makrelę obierz ze skóry, usuń ości i pokrój na małe kawałeczki, ogórek i szalotkę posiekaj w drobną kostkę. Majonez wymieszaj z jogurtem i warzywami. Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym plastikowym pudełku.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
274
Węglowodany
g
48,8
Białko
11,1
Tłuszcz
6,2
Błonnik pokarmowy
5,8
Posiłek bogaty w:
białko
magnez, żelazo, cynk i miedź,
witaminy A, D, E, B1, B2, PP, B6, B12
Posiłek ubogi w:
cholesterol
tłuszcz