½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)
Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Sałatka z tuńczyka Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Mała puszeczka kukurydzy
Ogórek konserwowy
Łyżka siekanej natki
Szalotka (lub dymka)
łyżka majonezu
łyżka jogurtu
Sól
Pieprz
Tuńczyka osącz z zalewy i rozdrobnij widelcem, dodaj kukurydzę, pokrojony w kostkę ogórek i dymkę. Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj do sałatki i dopraw do smaku. Podgrzej pitę w piekarniku lub mikrofalówce, otwórz i włóż do środka dwie łyżki sałatki, zapakuj w folię i włożyć do szczelnego pudełka.