ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Czwartek
Kanapka z pastą otrębową
Twaróg rozetrzyj i wymieszaj z otrębami i natką. Dopraw do smaku. Pastą posmaruj bułkę, ułóż plastry rzodkiewki i złóż kanapkę.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
285
Węglowodany
g
59,5
Białko
14,1
Tłuszcz
3,7
Błonnik pokarmowy
11,7
Posiłek bogaty w:
białko
potas, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminę A, E, B1, B2, PP, B6, B12, C i foliany
Posiłek ubogi w:
tłuszcz
cholesterol