ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Czwartek
Kanapki z pastą ogórkowąSkładniki na 4 porcje:
Utarte na tarce ogórki, wymieszaj z bardzo drobno posiekanym czosnkiem i utrzyj z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym i plasterkiem sera żółtego i liściem sałaty.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
kcal
256
Węglowodany
g
44,8
Białko
7,5
Tłuszcz
7,6
Błonnik pokarmowy
5,7
Posiłek bogaty w:
białko
magnez, żelazo, cynk i miedź,
witaminę E, B1, B2 i C
Posiłek ubogi w:
cholesterol
tłuszcz