2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki
12 małych liści sałaty
Pasta curry:
70 g półtłustego twarogu
70 g śmietany 22%
1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
Sól
ciasto: mleko podgrzej i lekko ubij z jajkiem oraz oliwą. Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą, wlej mleko z dodatkami, wyrób gładkie, elastyczne ciasto i odstaw na 3o minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wykrój z niego 12 krążków o średnicy 5 cm. Pośrodku każdego zrób dziurkę. Wszystkie krążki ułóż na blasze wysmarowanej masłem i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Piecz 20 minut w temperaturze 175°C. Ostudź.
Pasta curry: ser rozetrzyj ze śmietaną, dopraw curry i solą.
Bajgle przekrój na połówki, przełóż pastą curry, jajkami i sałatą. Przykryj wierzchem bajgla.