ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Wtorek
Różowa sałatka z rukolą
Składniki na 4 porcje:
Czosnek rozetrzyj z oliwą, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Do miseczki włóż umytą rukolę, arbuza, fetę, plasterki rzodkiewek, oliwki, cebulę. Posyp miętą, pestkami i polej sosem miodowym. Możesz skropić dodatkową porcją soku z cytryny.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
264
Węglowodany
g
38,6
Białko
8,8
Tłuszcz
10,4
Błonnik pokarmowy
5,1
Posiłek bogaty w:
białko
wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminę A, E, B1, B2, B6, B12 i C
Posiłek ubogi w:
sód