1 serek homogenizowany o obniżonej zawartości tłuszczu
2 jajka
¼ kostki rozpuszczonego masła,
cukier waniliowy,
30g fruktozy
1 budyń waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
otręby pszenne
Ser zmiel trzykrotnie. Zmiksuj na gładką masę w wysokim naczyniu z jogurtem, serkiem homogenizowanym, 2 żółtkami(z białek ubij pianę), fruktozą, cukrem waniliowym, budyniem i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuść i ostudź. Dodaj do masy i jeszcze chwilę mieszaj. Białka ubij z łyżeczką fruktozy i wymieszaj z masa serową. Blaszkę (kwadratową bądź okrągłą) wysmaruj masłem, obsyp otrębami pszennymi i wlej masę. Piecz 40-60min w 200oC na złoty kolor. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia.