Id kategorii - 298
Itemid - 532
view - article
id - 496
referer -
uri - /przepisy-od-wita-313/boe-narodzenie/dania-gowne/496-prosta-piecze-z-indyka-z-jabkiem
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Prosta pieczeń z indyka z jabłkiem

boze_narodzenie_indyk_z_jablkiemProsta pieczeń z indyka z jabłkiem

Składniki:

  • filet z piersi indyka
  • 2 duże twarde jabłka
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, estragon, tymianek, majeranek (co kto lubi)

Mięso umyj i natrzyj przyprawami. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Odstaw na ok 1,5 godziny. Rozgrzej piekarnik do 180-200C. Indyka polej dokładnie sosem, w którym się marynował. Obłóż pokrojonymi w ósemki lub plastry jabłkami. Wstaw do piekarnika na ok 45 minut, co jakiś czas polewaj sosem z pieczenia. Możesz podać na ciepło z ziemniaczkami z wody lub na zimno jako dodatek do pieczywa.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!