Id kategorii - 232
Itemid - 0
view - article
id - 2150:naleniki-z-kasz-gryczan-i-twarogiem
referer -
uri - /component/content/article/232-wyszukiwarka-przepisow/przepisy-do-wyszukiwarki/2150-naleniki-z-kasz-gryczan-i-twarogiem
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem

drugie_sniadanie_t_04_02_nalesniki_ogorek_sokNaleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem

Składniki na 3-4 sztuki:

Ciasto:

  • 4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
  • 2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • 1 jajo
  • ½ łyżki oleju
  • 4 łyżki otrębów
  • ½ szklanki mleka 0,5% tł
  • ½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)

Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Farsz:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 100 g chudego twarogu
  • 1 cebula
  • Sól, pieprz
  • Ewentualnie łyżka śmietany
  • Oliwa z oliwek

Kaszę gryczaną ugotuj na sypko, cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podduś chwilę na patelni. Twaróg zgnieć razem z kaszą i cebulką. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli farsz się nie lepi możesz dodać łyżkę śmietany.

Naleśniki posmaruj farszem i złóż.

Zobacz ten przepis w zestawie śniadaniowym!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!