... błonnik lub słonych,
przebywacie w wysokiej temperaturze (nawet jeśli nie czujesz, że jest ci gorąco).
Więcej informacji o wodzie znajdziecie w artykułach:
Sztuka picia wody
Twoje własne ...
tzw. drugorzędne substancje roślinne, substancje balastowe oraz związki występujące w sfermentowanych artykułach żywnościowych (np. kwas mlekowy w jogurcie). Powstają w procesie przemiany materii rośliny, ...
... TRANSFAIR (van Poppel,1998 i Hulshof, 1999) stwierdzono, że w wielu artykułach spożywczych występuje stosunkowo duża ilość szkodliwych izomerów. Wykazano, że duża ich ilość, od 12 do nawet 35%, znajduje ...
... jakościowa, którą stwierdza się prawie we wszystkich artykułach i środkach spożywczych, wyraźnie dzieli żywność na ekologiczną i konwencjonalną. Jakość produktów ekologicznych zależy przede wszystkim od ...