Id kategorii - 80
Itemid - 813
view - category
id - 348
referer -
uri - /eksperci?start=7
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobacz#BrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

FBOS 10 lat APZ 170px



Joomla Extensions powered by Joobi

Eksperci

mgr inż. Sylwia Gudej

Gudej_SylwiaDietetyk, żywieniowiec.

Doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. W czasie studiów prowadziła badania naukowe na temat żywienia dzieci oraz pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek. Zajmowała się również edukacją żywieniową pacjentów z cukrzycą oraz nadciśnieniem tętniczym.  Doświadczenie zawodowe w zakresie poradnictwa dietetycznego zdobyła podczas licznych praktyk w Poradni Dietetycznej SGGW oraz w warszawskich placówkach medycznych, m.in. w Centrum Zdrowia Dziecka i Centralnym Szpitalu Klinicznym na Banacha.

 

prof. nzw. dr hab. Monika Guszkowska

Guszkowska MonikaAbsolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego (specjalność – psychologia kliniczna człowieka dorosłego) i Podyplomowych Studiów Psychologii Sportu w AWF Warszawa; od 1986 r. pracuje w Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, a od 1995 r. w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP w Warszawie, obecnie na stanowisku profesora. W latach 2004-2011 kierownik Zakładu Psychologii na Wydziale Wychowania Fizycznego AWF. Prowadzi wykłady z zakresu psychologii ogólnej, rozwojowej, społecznej, psychologii sportu i aktywności fizycznej, psychologii klinicznej i osobowości.

Czytaj więcej...

 

dr inż. Monika Hoffmann

Hoffmann_MonikaPracownik Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW. Zatrudniony w Katedrze Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, wykładowca, pełnomocnik ds. jakości Laboratorium Oceny Żywności i Diagnostyki Zdrowotnej. Specjalizacja w zakresie żywności funkcjonalnej (produktów o oddziaływaniu prozdrowotnym), żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, suplementów diety, projektowania produktów spożywczych, technologii żywności.

 

Joanna Jaczewska-Schuetz

Jaczewska-Schuetz_JoannaAbsolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyki. Pracowała jako dietetyk w Poradni dla Kobiet. Obecnie pracownik Instytutu Żywności i Żywienia, prowadzi warsztaty żywieniowe dla dzieci i młodzieży, przygotowuje materiały edukacyjne z zakresu prawidłowego żywienia dla nauczycieli oraz rodziców.

 

dr hab. Marzena Jeżewska-Zychowicz

Jezewska-Zychowicz_MarzenaPracownik Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autorka i współautorka kilku monografii poświęconych społecznym i psychologicznym uwarunkowaniom zachowań żywieniowych, m.in. „Zachowania żywieniowe i ich uwarunkowania", „Postawy względem żywności i żywienia. Wybrane aspekty teoretyczne i metodyczne", „Konsument na rynku nowej żywności. Wybrane uwarunkowania spożycia", „Psychologia żywienia. Wybrane zagadnienia". Główne zainteresowania dydaktyczne to: socjologia żywienia, style życia, determinanty zachowań konsumenckich.

 

Zuzanna Jędrzejczyk

Jedrzejczyk_ZuzannaPsycholog, psychoterapeuta

Prowadzi konsultacje indywidualne dorosłych, młodzieży i dzieci z zakresu depresji, zaburzeń lękowych (w szczególności lęku społecznego), nieśmiałości, problemów w relacjach, trudności wychowawczych. Pomaga osobom doświadczającym silnego stresu (ciężka choroba somatyczna, strata bliskiej osoby, poronienie). Organizuje warsztaty dla rodziców i szkolenia umiejętności psychologicznych. Na co dzień prowadzi prywatną praktykę w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczo - Behawioralnej. Główne zainteresowania zawodowe: efektywne radzenie sobie ze stresem, wspieranie rozwoju dziecka i budowanie odporności psychicznej.

 

dr inż. Renata Kazimierczak

Kazimierczak_RenataPracuje jako adiunkt w SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Zakładzie Żywności Ekologicznej. Jest sekretarzem Stowarzyszenia Forum Rolnictwa Ekologicznego im. Mieczysława Górnego. Do głównych zainteresowań naukowych należą jakość żywności i zdrowie ludzi i zwierząt, rolnictwo ekologiczne w Polsce i Europie, rozwój wielofunkcyjny obszarów wiejskich, ekologia w turystyce wiejskiej.

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!