Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, studia w zakresie żywienia człowieka i dietetyki ukończyła z wyróżnieniem. Doświadczenie zdobyła w Instytucie Żywności i Żywienia pod okiem wybitnych ekspertów w dziedzinie dietoterapii i dietoprofilaktyki przewlekłych chorób niezakaźnych, gdzie nadal pracuje m.in. przy realizacji Programu Zapobiegania Nadwadze i Otyłości oraz Przewlekłym Chorobom Niezakaźnym poprzez Poprawę żywienia i Aktywności Fizycznej Pol-Health. Organizuje i prowadzi liczne imprezy, zarówno dla osób dorosłych, jak i dla dzieci, promujące prawidłowe nawyki żywieniowe i zdrowy styl życia. Jest autorką publikacji dotyczących żywności i żywienia. Swoją wiedzę aktualizuje biorąc udział w konferencjach i sympozjach poświęconych tematyce żywieniowej. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Angażuje się całym sercem w swoją pracę, gdyż pomaganie pacjentom w walce z nadwagą i otyłością oraz innymi przewlekłymi chorobami niezakaźnymi jest jej pasją.