Id kategorii - 348
Itemid - 813
view - article
id - 1881
referer -
uri - /eksperci/1881-dr-in-dorota-czerwiska
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

dr inż. Dorota Czerwińska

Czerwinska_DorotaSpecjalność: technologia żywności i żywienie człowieka

Pracuje w SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na stanowisku starszego wykładowcy. Zajmuje się badaniami spożycia składników mineralnych w wybranych grupach ludności, żywnością wzbogaconą i wodą jako źródłem składników odżywczych oraz edukacją żywieniową i upowszechnianiem wiedzy o prawidłowym żywieniu (konsultacje, artykuły prasowe). Jest autorką podręcznika „Podstawy żywienia człowieka", przeznaczonego dla uczniów technikum kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego, współautorka skryptów z Podstaw Żywienia Człowieka i Toksykologii Żywności.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!