Id kategorii - 348
Itemid - 813
view - article
id - 1880
referer -
uri - /eksperci/1880-dr-in-saeed-bawa
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

dr inż. Sa'eed Bawa

Bawa_SaeedPracownik Katedry Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Zajmuje się badaniami nad przyczynami nadwagi i otyłości u dzieci u młodzieży. Do 2010 roku autor ponad 80 artykułów naukowych o zasięgu międzynarodowym oraz ponad 100 artykułów popularno-naukowych, zarówno w języku angielskim, jak i polskim. Autor i współautor podręczników akademickich, takich jak: „Nutrition for Middle Aged and Elderly, „Dietoterapia I" oraz „Podstawy Dietetyki". Twórca i współtwórca wielu programów dydaktycznych, zarówno w języku angielskim, jak i polskim. Główne zainteresowania dydaktyczne to: dietoprofilaktyka chorób żywieniowo-zależnych, żywienie a odporność organizmu, żywienie w sporcie, żywienie a zdrowie społeczeństwa itp. Koordynator grupy tematycznej „Nutrition and Health" w ramach organizacji ELLS zrzeszającej 10 uniwersytetów przyrodniczych w Europie. Współpracuje z dziennikarzami prasowymi, radiowymi i telewizyjnym w propagowaniu zasad prawidłowego żywienia.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!