Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 3106
referer -
uri - /aktualnosci/3106-zielona-laweczka-2017
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Zielona Ławeczka 2017

Utworzono: środa, 05, kwiecień 2017 12:48
Fundacja BOŚ uruchomiła kolejną, trzecią już edycję projektu "Zielona Ławeczka", który powstał z myślą o mieszkańcach miejskich osiedli. Do tej pory pomogliśmy już 50 grupom sąsiedzkim z całej Polski w rewitalizacji ich osiedlowych podwórek i samodzielnym stworzeniu pięknych ogrodów. 
 Pobierz obrazki 
 
 
 
KRÓTKO O PROJEKCIE 
Przeznaczyliśmy 30 tys. zł na rewitalizację polskich osiedli, zamianę ich w zielone zakątki, skwery, ogrody. Dzięki temu, uda się odnowić 25 miejsc, które do tej pory były puste i zaniedbane. 
 
 
NA CZY POLEGA KONKURS?
Sąsiedzi łączą siły i rejestrują się poprzez stronę internetową, przygotowują projekt zazielenienia danego terenu i mają szansę otrzymać od nas grant pieniężny wraz z nagrodą rzeczową w postaci ławki parkowej, o łącznej wartości do 1200 zł. Będą mieli również możliwość konsultacji swoich pomysłów z architektami krajobrazu ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a później samodzielnie zajmą się urządzaniem nowego, zielonego zakątka.
 
Zapisz się już teraz!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!