Mamy dla Was kolejny pomysł na grilla - trochę nietypowy, wymaga więcej przygotwań, ale warto! Przedstawiamy Wam faszerowane cukinie.
Składniki:
cukinia
1 cebula
1/4 kostki sera "feta"
pomidor
10 pieczarekpieczarki
1 jajko
oliwa
Cukinię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. Miąższ, fetę i pomidora obranego ze skórki posiekaj go w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plastry, a cebulę pokrój w piórka. Pieczarki, miąższ i cebulę podsmaż na oliwie, następnie dodaj pomidory i duś, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj fetę i wymieszaj wszystko z roztrzepanym jajkiem. Farsz nałóż do cukinii. Cukinie ułóż na tacce i grilluj aż jajko z farszu się zetnie.
Oczywiście do cukini można nałożyć ulubionego farszu.