Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 2500
referer -
uri - /aktualnosci/2500-pomys-na-grilla-faszerowane-cukinie
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Pomysł na grilla: faszerowane cukinie

cukinieMamy dla Was kolejny pomysł na grilla - trochę nietypowy, wymaga więcej przygotwań, ale warto! Przedstawiamy Wam faszerowane cukinie.

Składniki:

  • cukinia
  • 1 cebula
  • 1/4 kostki sera "feta"
  • pomidor
  • 10 pieczarekpieczarki
  • 1 jajko
  • oliwa

Cukinię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. Miąższ, fetę i pomidora obranego ze skórki posiekaj go w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plastry, a cebulę pokrój w piórka. Pieczarki, miąższ i cebulę podsmaż na oliwie, następnie dodaj pomidory i duś, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj fetę i wymieszaj wszystko z roztrzepanym jajkiem. Farsz nałóż do cukinii. Cukinie ułóż na tacce i grilluj aż jajko z farszu się zetnie.

Oczywiście do cukini można nałożyć ulubionego farszu. 

Smacznego!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!