Mamy dla Was trochę nietypową propozycję podania malin, będzie to sałatka z kurczakiem i migdałami. Sałatka jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna.
Co jest potrzebne?
150 g malin
200 g szpinaku
150 g pieczonego kurczaka
10 pomidorków koktajlowych
50 g migdałów
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
sos tabasco
cukier, sól, pieprz
Migdały sparz, obierz ze skórki, upraż na suchej patelni. Szpinak umyj, oderwij ogonki i osusz. Pomidory umyj, osusz i pokrój na połówki. Kurczaka pokrój w kostkę. W occie balsamicznym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Zmiksuj 10-12 malin, wlej ocet, dopraw pieprzem i paroma kroplami sosu tabasco. Dodaj oliwę i zmiksuj. Połącz szpinak z kurczakiem oraz pomidorkami, polej sosem i wymieszaj. Posyp pozostałymi malinami i migdałami.