Szaszłyki to jedna z najpopularniejszych grillowych potraw. Z reguły w szaszłykach znajduje się mięso - raz jest to kurczak, innym razem karkówka albo boczek. My proponujemy zamienić mięso na rybę. Sami zobaczcie jakie pyszne szaszłyki można zrobić z łososia!
Czego porzebujemy?
Składniki:
młode ziemniaki (małe)
filet z łososia
mała cukinia
papryka czerwona
koperek
Ziemniaki umyj i wyszoruj szczoteczką. Obgotuj je przez 10 minut. Ostudź i ewentualnie pokrój na pół jeśli ziemniaki są większe. Łososia umyj i pokrój w kostkę, następnie obsyp przyprawami. Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry (można to zrobić obieraczką do warzyw). Paprykę pokrój w kwadraty. Na patyczki nadziewaj po kolei ziemniaczki, łososia, paprykę przeplatając wszystko plastrami cukinii. Grilluj na tackach aluminiowych.