Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 2266
referer -
uri - /aktualnosci/2266-pomys-na-drugie-niadanie
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Pomysł na kolację: faszerowane bułeczki

kolacja_faszerowane_buleczkiNie macie pomysłu na kolację? Podpowiadamy! Przepis jest bardzo prosty i jest wariacją na temat kanapek. Przedstawiamy Faszerowane bułeczki!

Składniki na 2 bułeczki:

  • 2 bułki grahamki lub inne bułki pełnoziarniste
  • 2 plastry pomidora
  • 1 łyżka startego sera żółtego
  • 2 plastry szynki drobiowej
  • ¼ papryki
  • ½ małej cebuli
  • 4 oliwki czarne
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Odkrój wierzchy bułek i usuń z nich miąższ. Miąższ, szynkę i warzywa (oprócz pomidora) posiekaj drobno i wymieszaj razem z serem. Środki bułki posmaruj oliwą i nadziej przygotowanym farszem, na wierz połóż plaster pomidora i przykryj wierzchem bułki. Zapiekaj w 130°C przez kilka minut, tak aby bułka się nie przypaliła, a farsz ogrzał.

Gotowe! Jedzcie póki ciepłe, smacznego!

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!