ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem! Postaw na słońce Tradycyjny sad Filmeko Akademia Fundacji BOŚ |
Więcej… |
Poniedziałek
Makaron z botwinką i kurczakiem
Składniki na 4 porcje:
Makaron ugotuj. Brukselki umyj i osusz, a następnie ugotuj w lekko osolonej wodzie. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy i podsmaż czosnek pokrojony w cienkie plasterki, dolej drugą łyżkę oliwy i wrzuć na patelnię brukselki, duś przez chwilę. Dopraw do smaku. Wrzuć na patelnię makaron i mięso z kurczaka, wymieszaj wszystko i podgrzej. Podawaj posypane serem i majerankiem.
Składnik |
Jednostki |
Ilość |
Energia |
Kcal |
287 |
Węglowodany |
g |
37,0 |
Białko |
g |
14,1 |
Tłuszcz |
g |
11,4 |
Błonnik pokarmowy |
g |
5,0 |
Posiłek bogaty w: białko potas, magnez, żelazo, witaminę A, E, B2, PP, |
Posiłek ubogi w: sód |