ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Piątek
Twarożek z pestkami słonecznika
Składniki na 4 porcje:
Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę. Słonecznika upraż na suchej patelni. Twaróg rozmieszaj widelcem z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i bazylią. Wymieszaj z rzodkiewkami i słonecznikiem. Podawaj z pieczywem razowym.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
284
Węglowodany
g
50,1
Białko
15,3
Tłuszcz
5,5
Błonnik pokarmowy
7,2
Posiłek bogaty w:
białko
potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminę A, E, B1, B2, PP, B6, B12, C
Posiłek ubogi w:
cholesterol
tłuszcz