Id kategorii - 0
Itemid - 394
view - category
id - 161
referer -
uri - /sniadania-na-wynos/padziernik/tydzie-4
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobacz#BrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

FBOS 10 lat APZ 170px



Joomla Extensions powered by Joobi

tydzień 4

Poniedziałek

  • drugie_sniadanie_t_04_01_tartaletka_jablko_wodaTartaletka z makrelą i szpinakiem
  • Duże jabłko
  • Woda źródlana niegazowana

Czytaj więcej...

 

Wtorek

  • drugie_sniadanie_t_04_02_muffinka_jogurt_sliwkiMuffinka „szarlotka”
  • Jogurt naturalny
  • Garść śliwek węgierek 

Czytaj więcej...

 

Środa

  • drugie_sniadanie_t_04_03_falafel_papryka_gruszkaFalafele z sosem orientalnym
  • Papryka czerwona
  • Gruszka 

Czytaj więcej...

 

Czwartek

  • drugie_sniadanie_t_04_04_makaron_tunczyk_sokMakaron z tuńczykiem i cukinią
  • Sok pomarańczowy

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Składniki na 6 porcji:

  • 300 g razowego makaronu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w oliwie
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 1 duży pomidor
  • 50 g czarnych oliwek
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • świeży koper
  • sól, pieprz, chili
  • oliwa z oliwek

Czytaj więcej...

 

Piątek

  • drugie_sniadanie_t_04_05_salatka_buleczka_winogrona_wodaKalafior z koperkiem i orzechami
  • Bułeczka ziarnista
  • Garść ciemnych winogron
  • Woda źródlana niegazowana

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!