Id kategorii - 0
Itemid - 394
view - category
id - 161
referer -
uri - /sniadania-na-wynos/padziernik/tydzie-4
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobaczBrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

tydzień 4

Poniedziałek

  • drugie_sniadanie_t_04_01_tartaletka_jablko_wodaTartaletka z makrelą i szpinakiem
  • Duże jabłko
  • Woda źródlana niegazowana

Czytaj więcej...

 

Wtorek

  • drugie_sniadanie_t_04_02_muffinka_jogurt_sliwkiMuffinka „szarlotka”
  • Jogurt naturalny
  • Garść śliwek węgierek 

Czytaj więcej...

 

Środa

  • drugie_sniadanie_t_04_03_falafel_papryka_gruszkaFalafele z sosem orientalnym
  • Papryka czerwona
  • Gruszka 

Czytaj więcej...

 

Czwartek

  • drugie_sniadanie_t_04_04_makaron_tunczyk_sokMakaron z tuńczykiem i cukinią
  • Sok pomarańczowy

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Składniki na 6 porcji:

  • 300 g razowego makaronu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w oliwie
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 1 duży pomidor
  • 50 g czarnych oliwek
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • świeży koper
  • sól, pieprz, chili
  • oliwa z oliwek

Czytaj więcej...

 

Piątek

  • drugie_sniadanie_t_04_05_salatka_buleczka_winogrona_wodaKalafior z koperkiem i orzechami
  • Bułeczka ziarnista
  • Garść ciemnych winogron
  • Woda źródlana niegazowana

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!