Id kategorii - 159
Itemid - 392
view - article
id - 527
referer -
uri - /sniadania-na-wynos/padziernik/tydzie-2/527-czwartek21
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobacz#BrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

FBOS 10 lat APZ 170px



Joomla Extensions powered by Joobi

Czwartek

drugie_sniadanie_t_02_04_szaszlyki_orzechy_lemoniadaCzwartek

  • Szaszłyki z kurczaka
  • Mieszanka orzechowa (10 g włoskich, 5 g laskowych, 5 g arachidowych)
  • Domowa lemoniada

Szaszłyki z kurczaka:

  • 3 wykałaczki
  • ¼ pieczonej piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
  • plaster ananasa pokrojony na 3 cząstki
  • kawałek żółtego sera pokrojonego w kostkę
  • 3 winogrona

Na wykałaczki nakładaj kolejno: kostkę kurczaka, kawałek ananasa, kostkę sera i jedno winogrono.

Domowa lemoniada:

  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka soku z limonki
  • łyżka miodu
  • szklanka wody mineralnej (250 ml)

W szklance ciepłej wody rozpuść miód i cytrynę. Schłódź w lodówce przez noc. Rano przelej do bidonu lub plastikowej butelki.

Składnik

Jednostki

Ilość

Energia

Kcal

249

Węglowodany

g

23,9

Białko

g

14,4

Tłuszcz

g

11,3

Błonnik pokarmowy

g

1,6

talerz_zielony

Posiłek bogaty w:

białko

wapń, magnez, cynk i miedź

witaminy E, PP i B12

talerze_rozowy

Posiłek ubogi w:

cholesterol

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!