Wszystkie składniki ciasta zagnieć, rozwałkuj i wylep foremki.
Nadzienie łososiowe:
100 g wędzonego łososia (pokrojonego na kawałki)
3 łyżki jogurtu bałkańskiego
1 łyżka śmietanki
150 g drobno pokrojonych pieczarek
1 łyżeczka startego chrzanu
½ łyżeczki soku z cytryny
½ pora
1 łyżka oliwy
1 jajko
1 pomidor
garść posiekanego koperku
sól, pieprz
Pieczarki drobno pokrój i podsmaż. Pora pokrój w cienkie plasterki i podsmaż aż będzie miękki. Pomidora sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do pora. Wymieszaj łososia, pora, pomidora z pieczarkami i koperkiem. Chrzan wymieszaj z jogurtem i śmietanką, dodaj roztrzepane jajko i wymieszaj, dopraw pieprzem i solą. Połącz ze sobą wszystkie składniki. Nakładaj po 2 łyżki nadzienia na tartaletki. Piecz w 200°C15-20 minut.