ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Wtorek
Muffiny bananowo-jogurtowe
Składniki na 12 sztuk:
Wymieszaj wszystkie suche składniki. W drugiej miseczce rozgnieć banany z sokiem z cytryny, dodaj jogurt, jajko i olej. Wymieszaj obie masy. Napełnij formę do muffin wyłożoną papilotkami i piecz 25 minut w 180OC.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
273
Węglowodany
g
55,0
Białko
5,4
Tłuszcz
Błonnik pokarmowy
5,0
Posiłek bogaty w:
białko,
magnez, miedź,
witaminę E, B1, B2, B6, foliany i C
Posiłek ubogi w:
tłuszcz,
cholesterol,
sól