Wszystkie składniki ciasta zagnieć, rozwałkuj i wylep foremki. Ciasto podpiecz w 180°C przez 5 minut. Cebulę drobno pokrój i zeszklij, dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę smaż. Dodaj przyprawy, zioła, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Duś wszystko na małym ogniu przez 2 minuty. Gdy farsz wystygnie wymieszaj go ze startym serem. Gotowy farsz nałóż na podpieczone ciasto i piecz jeszcze 10 minut.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
280
Węglowodany
g
30,9
Białko
g
18,0
Tłuszcz
g
12,2
Błonnik pokarmowy
g
6,5
Posiłek bogaty w:
białko
potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminę A, D, E, B1, B2, PP, B6, B12, C i foliany