Id kategorii - 55
Itemid - 399
view - category
id - 154
referer -
uri - /sniadania-na-wynos/listopad/tydzie-4
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobacz#BrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

FBOS 10 lat APZ 170px



Joomla Extensions powered by Joobi

tydzień 4

Wtorek

drugie_sniadanie_t_04_02_salatka_mandarynka_woda
  • Sałatka z suszonymi śliwkami
  • Mandarynka
  • Mała butelka wody źródlanej

Czytaj więcej...

 

Środa

drugie_sniadanie_t_04_03_quiche_gruszka_woda
  • Quiche pomidorowy
  • Gruszka
  • Mała butelka wody źródlanej

Czytaj więcej...

 

Czwartek

drugie_sniadanie_t_04_04_grahamka_jablko_woda
  • Grahamka z pastą ogórkową i warzywami
  • Jabłko
  • Mała butelka wody źródlanej

Czytaj więcej...

 

Piątek

drugie_sniadanie_t_04_05_salatka_grahamka_winogrona_woda
  • Sałatka brokułowa
  • Pół bułki grahamki
  • Garść winogron
  • Mała butelka wody źródlanej

Czytaj więcej...

 

Poniedziałek

  • drugie_sniadanie_t_04_01_placuszki_kiwi_wodaPlacuszki z soczewicy
  • Kiwi
  • Mała butelka wody źródlanej

Składniki na 4 porcje:

  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 1 liść laurowy
  • ½ litra wywaru warzywnego
  • ½ cebuli
  • ½ marchewki
  • 1 łyżka ziół (szczypiorek, koperek, estragon)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 30 g miałkiej mąki pszennej z pełnego przemiału
  • 30 g kwaśnej gęstej śmietany
  • 1,5 łyżki grubego śrutu owsianego z pełnego ziarna
  • Pieprz czarny
  • 50 g ementalera

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!