ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Środa
Czerwone roladkiSkładniki na 4 sztuki:
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wybij jajko, dosyp mąkę, otręby, sól, dodaj koncentrat i olej. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Usmaż naleśniki, przestudź (możesz usmażyć wieczorem). Zimne naleśniki posmaruj twarożkiem, przykryj listkami sałaty i plasterkami szynki. Ciasno zroluj. Każdą roladkę pokrój na 4-5 kawałków. Zepnij wykałaczkami (możesz dorzucić połówki pomidorków koktajlowych) i zapakuj do pudełka.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
256
Węglowodany
g
46,4
Białko
7,8
Tłuszcz
7,1
Błonnik pokarmowy
7,2
Posiłek bogaty w:
białko
żelazo, magnez, cynk, miedź
witaminy A, E, B1, B2, PP, B6, B12