ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Poniedziałek
Pomidory z mozzarallą i bazylią:
Pomidory i bazylię umyj, kuleczki mozzarelli przekrój na poł. Na wykałaczki ponadziewaj pomidorki, listki bazylii i ser. Skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
279
Węglowodany
g
42,4
Białko
11,1
Tłuszcz
9,0
Błonnik pokarmowy
4,1
Posiłek bogaty w:
białko
potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminę A, E,B1, B2, PP, B6, B12, C i foliany
Posiłek ubogi w:
cholesterol