ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Poniedziałek
Bukiet letnich warzyw
Składniki na 2 porcje:
Warzywa ugotuj i odcedź, jak ostygną pokrój je na cząstki. Jogurt wymieszaj z majonezem i koperkiem oraz przyprawami. Przygotowanym sosem polej warzywa.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
275
Węglowodany
g
55,2
Białko
10,2
Tłuszcz
6,1
Błonnik pokarmowy
11,3
Posiłek bogaty w:
białko
potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź
witaminy A,
E, B1, B2, PP, B6, C i foliany
Posiłek ubogi w:
tłuszcz
cholesterol
sód