Id kategorii - 52
Itemid - 376
view - category
id - 127
referer -
uri - /sniadania-na-wynos/lipiec/tydzie-1
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

tydzień 1

Poniedziałek

  • drugie_sniadanie_t_01_01_warzywa_jogurt_czeresnie_wodaBukiet letnich warzyw z jogurtem
  • 2 garście czereśni
  • Butelka wody źródlanej

Bukiet letnich warzyw

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g różyczek brokułów
  • 100 g różyczek kalafiora
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 4 małe młode ziemniaki
  • 2 marchewki marchewka
  • ½ kubeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 4 łyżki koperku
  • Sól, pieprz

Czytaj więcej...

 

Wtorek

drugie_sniadanie_t_01_02_muffiny_morela_kefir
  • Muffiny czereśniowe
  • Morela
  • Kefir

Muffiny czereśniowe

Składniki na 12 sztuk:

  • 1 ½  szklanki mąki
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • ½ szklanki maślanki
  • 6 łyżek oleju
  • 2 szklanki czereśni
  • 3 łyżeczki płatków migdałowych

Czytaj więcej...

 

Środa

drugie_sniadanie_t_01_03_salatka_brzoskwinia_herbatka
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem
  • Brzoskwinia
  • Butelka herbatki miętowej z cytryną

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:

  • 100 g makaronu rurki
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Garść czarnych oliwek
  • Sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz, sól

Czytaj więcej...

 

Czwartek

  • drugie_sniadanie_t_01_04_nalesniki_kalarepa_herbatkaNaleśniki z duszonymi warzywami
  • Kalarepa pokrojona w plastry
  • Butelka herbatki owocowej

Naleśniki z duszonymi warzywami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 naleśniki pełnoziarniste
  • Papryka
  • Cukinia
  • Cebula
  • Garść fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • Przyprawy

Czytaj więcej...

 

Piątek

drugie_sniadanie_t_01_05_placki_mus_malinowy_sok
  • Placuszki otrębowe
  • Mus malinowy
  • Kartonik soku pomarańczowego

Placki otrębowe

  • 1 jajko
  • 2 łyżki serka kanapkowego
  • naturalnego
  • 4 łyżki otrąb mieszanych
  • ½ łyżeczki oleju

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!