ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem!projekt edukacyjny
Postaw na słońcekonkurs badawczy
Tradycyjny sadkonkurs grantowy
Filmekokonkurs filmowy
Akademia Fundacji BOŚkonkurs grantowy
Zobacz co kryje się pod każdympiętrem piramidy
Czwartek
Kanapka z twarożkiem wiosennym
Twarożek wiosenny Składniki na 14 łyżek:
Rzodkiewki oraz dymkę (razem ze szczypiorkiem) drobno posiekaj. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę oraz rzodkiewki i dymkę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku.
Składnik
Jednostki
Ilość
Energia
Kcal
295
Węglowodany
g
53,2
Białko
12,0
Tłuszcz
5,7
Błonnik pokarmowy
5,1
Posiłek bogaty w:
białko
potas, magnez, żelazo, cynk, miedź,
witaminę A, E, B1, B2, PP, B6, C i foliany
Posiłek ubogi w:
tłuszcz
cholesterol